Кот д\'Ивоар иска Гуус Хидинк за селекционер на Мондиала

18:43
Кот д\'Ивоар иска Гуус Хидинк за селекционер на Мондиала
Футболната федерация на Кот д\'Ивоар предложи на холандския треньор Гуус Хидинк да води отбора на предстоящото световно първенство в Южна Африка. Както е известно бившият селекционер на Русия подписа договор за две години с националния отбор на Турция, който обаче влиза в сила от месец август тази година, т.е. след приключването на Мондиала.

В Кот д\'Ивоар се надяват, че Хидинк ще бъде на тяхна разположение, въпреки, че от руската футболна федерация засега искат холандецът да изпълни оставащата част от договора с тях. Проблемът е, че бившият мениджър на Челси има договор със "сборная" до 30 юни, а Мондиала започва на 11-и същия месец и сега се водят преговори за предварително прекратяване.

"Гуус е наш приоритет за селекционер на Мондила. Сега се водят преговори, а следващата седмица ще имаме ясното", заяви президентът на  футболната асоциация на Кот д\'Ивоар.

Отборът на Дидие Дрогба се намира в група "G" на световното в ЮАР, където са още Бразилия, Португалия и Северна Корея.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sluchainik
13.03.2010 13:13

яш ми кура 4е отпада Португалия 6те видите какво 6те им при4ини на Котдивоар и Бразилия Кристияно Ще се докаже вс1щност каф е *wink*